sobota, 8 lutego 2014

Placuszki bananowe FIT



Oryginalnych, amerykańskich pancakeów nie da się podrobić, ale na moje i Wasze szczęście da się zrobić ich dietetyczny odpowiednik, który jest nieskromnie mówiąc przepyszny. 
Przygotowanie takich placuszków zajmuje trochę więcej czasu niż zalanie mlekiem musli, ale jeżeli macie 10 min więcej i ochotę na ciepłe i zdrowe śniadanie to gorąco polecam.
o.

Składniki na około 5 szt.

  • 1 banan
  • 2 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
  • płaska łyżka mąki razowej
  • 1 jajko
  • pół łyżki otrębów żytnich
  • słodzidło: cukier, słodzik, miód



Banana miksujemy lub rozciskamy widelcem na "papkę". W misce blendujemy płatki na mąkę, dodajemy otręby i mąkę razową. Następnie wbijamy jajko, dodajemy papkę bananową, słodzidło i wszystko dokładnie mieszamy. 
Patelnię spryskujemy olejem lub smarujemy nasączonym tłuszczem wacikiem. Łyżką nakładamy masę i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki polewamy miodem i podajemy z ulubionymi dodatkami : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz