Następny z kolei przepis na szybkie i pyszne śniadanie. Tym razem puszysta chałka smażona na mleku i jajku z dodatkami. Zapraszam !
o.
Składniki:
- 1 chałka
- pół szklanki mleka
- 1 duże jajko
- pół łyżeczki cukru waniliowego
- masło do smażenia
- dżem, powidła, owoce, czekolada, cukier puder
Chałkę kroimy na kromki. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko i cukier, mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy masło. Chałkę maczamy z dwóch stron w mlecznej miksturze i smażymy na patelni na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to dżem jeżynowy i plasterki bananów.
Smacznego !
uwielbiam chałkę! ale nigdy jej tak nie smażyłam, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńSmażona na maśle;] Dobrze, że mi przypomniałaś o tym przepisie. Wieki nie jadłam smażonej chałki a jest pyszna :D
OdpowiedzUsuń