sobota, 4 maja 2013

Szybkie śniadanie, chałka smażona na mleku



Następny z kolei przepis na szybkie i pyszne śniadanie. Tym razem puszysta chałka smażona na mleku i jajku z dodatkami. Zapraszam !
o.

Składniki:

  • 1 chałka
  • pół szklanki mleka
  • 1 duże jajko
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • masło do smażenia
  • dżem, powidła, owoce, czekolada, cukier puder

Chałkę kroimy na kromki. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko i cukier, mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy masło. Chałkę maczamy z dwóch stron w mlecznej miksturze i smażymy na patelni na złoty kolor. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to dżem jeżynowy i plasterki bananów. 
Smacznego !


2 komentarze:

  1. uwielbiam chałkę! ale nigdy jej tak nie smażyłam, będę musiała spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smażona na maśle;] Dobrze, że mi przypomniałaś o tym przepisie. Wieki nie jadłam smażonej chałki a jest pyszna :D

    OdpowiedzUsuń